top of page
Zoeken

Waarom onderhoud en reparatiekosten niet mogen worden onderschat bij zonne-installaties

  • Arthur Despiegelaere
  • 11 dec 2022
  • 2 minuten om te lezen


In de wereld van zonne-energie zijn er vele factoren die bepalen hoe kostenefficiënt een installatie zal zijn. Een van de belangrijkste factoren is de Levelized Cost of Energy (LCOE), die aangeeft hoeveel een installatie zal kosten per eenheid energie. Bij het bepalen van de LCOE zijn er veel kostenposten waar rekening mee gehouden moet worden, zoals de aanschaf- en installatiekosten van de zonnepanelen, en de financiële producten die aan het project zijn verbonden.


Een kostenpost die vaak wordt onderschat, is die van onderhoud en reparatie. Deze kosten kunnen een significante impact hebben op de LCOE van een installatie, omdat ze over de gehele levensduur van het project zullen worden betaald. Bovendien is het moeilijk om exact te voorspellen hoeveel onderhoud en reparaties er nodig zullen zijn, omdat dit afhankelijk is van verschillende factoren zoals de kwaliteit van de installatie, het gebruik van het systeem, en het onderhoud dat wordt uitgevoerd.


Om te illustreren hoe belangrijk onderhoud en reparatiekosten kunnen zijn, geven we hier enkele voorbeelden van deze kosten bij zonne-installaties voor bedrijven:

  1. Vervanging van zonnepanelen: Na verloop van tijd kunnen zonnepanelen slijten of beschadigd raken, waardoor ze minder efficiënt zullen zijn of zelfs helemaal niet meer zullen werken. Als dit gebeurt, zullen de panelen moeten worden vervangen, wat een kostenpost kan betekenen.

  2. Reparatie van omvormers: De omvormer is een belangrijk onderdeel van een zonne-installatie, omdat het ervoor zorgt dat het opgewekte zonlicht omgezet wordt in bruikbare elektriciteit. Als de omvormer defect raakt, zal deze moeten worden gerepareerd of vervangen om ervoor te zorgen dat de installatie blijft werken.

  3. Onderhoud van bekabeling: Bekabeling is een ander belangrijk onderdeel van een zonne-installatie, en deze kan slijten of beschadigd raken door bijvoorbeeld weersomstandigheden. Als dit gebeurt, zal de bekabeling moeten worden gerepareerd of vervangen om ervoor te zorgen dat de installatie blijft werken.

  4. Reiniging van de installatie: Zonnepanelen kunnen vuil worden door bijvoorbeeld stof, bladeren of vogelpoep, wat kan leiden tot een lagere opbrengst. Daarom is het belangrijk om de installatie regelmatig te reinigen om ervoor te zorgen dat de panelen optimaal blijven werken.

  5. Onderhoud van bevestigingsmateriaal: De bevestigingsmateriaal dat wordt gebruikt om de zonnepanelen op het dak of op een andere locatie te bevestigen, kan slijten of beschadigd raken door bijvoorbeeld weersomstandigheden. Als dit gebeurt, zal het bevestigingsmateriaal moeten worden gerepareerd of vervangen om ervoor te zorgen dat de panelen op hun plaats blijven zitten.

Neem contact met ons op om meer te weten te komen over hoe onze PPA's u kunnen helpen om te profiteren van de voordelen van zonne-energie zonder zorgen over onderhoud en reparaties.



 
 
 

留言


© 2022 door ROOF.FIN  Met trots gemaakt met Wix.com

bottom of page